Vægttab uden kirurgi

Graden for overvægt måles som regel af body mass index (BMI), og overvægt er defineret som et BMI på 25 eller mere. moderat overvægt ved BMI på 25-30, og svær overvægt ved BMI ≥ 30.

Danske undersøgelser har vist at tilbage i firserne, var forekomsten af svær overvægt at finde hos 7% af den voksne befolkning. Ifølge den seneste undersøgelse fra 2019 er forekomsten af svær overvægt steget til 20%, hvilket svarer til næsten en tredobling på 30 år.

De helbredsmæssige Konsekvenser af overvægt, stiger i takt med graden af overvægt. Overvægt og især svær overvægt øger risikoen for alvorlige sygdomme som type 2-diabetes, forhøjet blodtryk, hjertekarsygdomme, flere former for cancer, søvnapnø, ledsmerter, manglende fertilitet, depression og tidlig død.

Årsager til overvægt

Den generelle årsag er er et højere energiindtag i forhold til kroppens egen forbrænding. Vedvarende højt energiindtag i forhold til energiforbruget resulterer i overvægt. Både kalorieindtag og forbrænding er styret af en række komplekse processer – såsom eksempelvis psykologiske, miljømæssige og genetiske forhold. Derfor er det kompliceret at definere hvad der præcist ligger bag ved en given overvægt.  

Forudsætning for et succesfuldt og sundt vægttab

Livsstilsændring og motiverende samtaler er hjørnestenen ved en hver form for sundt og vedvarende vægttab. Men på trods af en ændret livsstilsændring, er der mange der ikke oplever den ønskede effekt. At spise mindre og deltage i mere fysisk aktivitet er for nogen, bare ikke nok til at tabe sig. Selv om de træner og overholder næringsplaner, kan de ikke opnå de ønskede resultater.

Derfor kan en løsning med en maveballon eller medicinsk vægttab være en mulighed for dig.

 

vægttab uden kirurgi

Klinikken tilbyder følgende behandlinger

På klinikken tilbyder vi tre typer af vægttabssystemer der ikke kræver kirurgisk indgreb;

  • Maveballon
  • Medicinsk behandling
  • Overstitch endoskopisk gastroplastik
Maveballon

En maveballon kan betegnes som en fedmeoperation med ballon i maven, men kræver ikke et kirurgisk indgreb og er derfor smertefrit. Som en normal/traditionel fedmeoperation begrænser operationen pladsen i mavesækken, og derved dit generelle kalorieindtag.

Vi anvender fire forskellige typer af maveballoner:

  • Medsil
  • Orbera
  • Orbera 365
  • Spatz3.

Under forundersøgelsen før en mulig maveballon operation, vil du møde en af vores speciallæger, der afhængig af dine individuelle ønsker og behov, sammen med dig finder den maveballontype, der passer bedst til dit behov og ønsker.

Forundersøgelsen er gratis, da det er vigtigt for os, at det er helt omkostningsfrit for dig at få al den nødvendige information forud for en evt. operation.

maveballon
Medicinsk behandling

Medicinsk behandling tilbydes som led i et vægttabs program som består af kostomlægning, motion og medicin. Behandlingen kan kun tilbydes når patienten er motiveret for behandling og har selv forsøgt at tabe sig med kostomlægning og motion, men har brug for ekstra hjælp.

Behandlingen kommer til at foregå i tæt samarbejde med den tilknyttede læge og sygeplejerske på klinikken. Der vil blive taget blodprøver før opstart af behandling, og vi bruger regelmæssig vægtmåling med kropsanalyse ved brug af de nyeste udstyr indenfor bioimpedans-teknikken, til vurdering af effekten af din behandling.

Derudover vil vores kostvejleder løbende være i tæt kontakt med dig, med henblik på din individuelle kost- og motionsvejledning.

Overstitch endokopisk gastroplastik

Gastroplastik betyder ændring af mavens volumen eller form (eller begge dele). Ved endoskopisk gastroplastik (ESG) ændres både mavens form og volumen, ved at folde den indvendige væg af mavesækken.

ESG er en simpel operation, der kan beskrives som værende et ikke-kirurgisk indgreb, idet man ikke behøver at foretage et kirurgisk snit på patientens krop.

Selve indgrebet udføres ved at føre endoskopet ind gennem munden og ned i mavesækken, hvor mavesækken så syes sammen indvendigt fra. Der vil ikke på noget tidspunkt under indgrebet, blive skåret eller fjernet væv, hvilket reducerer risikoen for efterfølgende komplikationer betragteligt.

Efter indgrebet, vil mavesækken typisk blive reduceret med 40-50% i forhold til den oprindelige størrelse.

Udbyttet af en mavesæksreduktion er størst hos mennesker med en BMI mellem 30-40, og hvor de nødvendige livsstilsændringer har været en udfordring. Med andre ord vil ESG give dig den nødvendige forudsætning for, at du begynder at tabe dig.

Gastrisk skopi