Kirurgi - Patientinformation

Lyskebrok – undersøgelse og behandling

Hos os kan du få rådgivning om og operation af lyskebrok. Vi udfører operationer af lyskebrok på vores klinik i Charlottenlund.

Lyskebrok er den hyppigste form for brok. Det forekommer, når et stykke af bughinden og sommetider et stykke af tarmen bryder igennem et svagt sted på bugvæggen. Lyskebrok er i sig selv ikke farligt, men det kan blive problematisk, hvis tarmen klemmes fast i brokket. Lyskebrok behandles med operation hos Ambulant Kirurgi på vores klinik i Charlottenlund.

lyskebrok

Operation af lyskebrok hos Ambulant Kirurgi

Før operationen af lyskebrokket foretager Ambulant Kirurgi en forundersøgelse og sørger for, at du modtager grundig rådgivning om behandlingen.
Operationen foretages under lokalbedøvelse på vores klinik ved et enkelt snit over lyskebrokket. Brokket skubbes på plads bag bugvæggen, som forstærkes med kunststof for at sikre, at lyskebrokket ikke opstår igen. Efter omkring en halv times observation på klinikken kan du tage hjem igen.
Alle lyskebrokoperationer hos Ambulant Kirurgi indberettes til Dansk Hernie Database for at sikre bedst mulig kvalitet og for i fremtiden at kunne forbedre behandlingen af lyskebrok.

Efter operationen

Operationer af lyskebrok medfører sjældent alvorlige komplikationer, men mange oplever smerter og blødning efter brokket er fjernet. Dette er harmløst og forsvinder af sig selv. Du vil kunne være klar til at påbegynde arbejde igen omkring en uge efter dit lyskebrok er blevet opereret.

Navlebrok – undersøgelse og behandling

Hos Ambulant Kirurgi.dk kan du få rådgivning om og operation af navlebrok. Vi udfører operationer af navlebrok på vores klinik i Charlottenlund.

Brok er en sygdom, der opstår, når bughinde og tarm bryder igennem et svagt sted på bugvæggen. Navlebrok betegner brok på den midterste del af maven omkring navlen mellem de lige mavemuskler.

Kvalitetssikring af operationer

Hos Ambulant Kirurgi gør vi altid vores bedste, for at du får en god oplevelse, når du skal opereres for navlebrok. Derfor modtager du grundig vejledning inden operationen, så du ved, hvad der skal ske. Alle operationer af navlebrok indberettes til Dansk Hernie Database, der arbejder med kvalitetssikring og forbedring af brokoperationer.

 

Sådan udføres operation af navlebrok

Navlebrok behandles ved operation, hvor brokket skubbes tilbage på plads. Afhængig af navlebrokkets størrelse udfører vi operationen under enten lokalbedøvelse eller fuld bedøvelse. Ved operationen lægges et snit ved navlebrokket, der så skubbes på plads bag bugvæggen. Er der tale om et større navlebrok indlægges et stykke kunststof ved bugvæggen under operationen, for at sikre at brokket ikke opstår igen.

Mange oplever nogen ubehag efter en operation af navlebrok, men stærke smerter er sjældne. Ligeledes forekommer alvorlige komplikationer sjældent. For de fleste er det muligt at gå på arbejde allerede dagen efter navlebrokket er opereret.

Urologi – Behandling i urinveje og køndsdele

Urologi er den lægevidenskab, der beskæftiger sig med sygdomme og kirurgiske indgreb i urinvejene, samt kønsdelene. Det kan være problemer med forhudsindsnævring hos enten unge drenge eller voksne mænd, men også sterilisation af mænd hører under urologi. Begge indgreb er relativt simple og udføres hos os.

Forhudsforsnævring

Forhudsforsnævring (Phimosis) er en typisk lidelse indenfor urologi. Lidelsen opstår når forhudens åbning er så lille, at den ikke kan trækkes over penishovedet. Forhudsforsnævring kan medføre smerter ved rejsning, læsioner i huden og kan i svære tilfælde helt forhindre samleje.

Behandling af forhudsindsnævring kan ske ved hjælp af en steroid-creme. Denne behandlingsform benyttes primært til drenge under 15 og virker i cirka to ud af tre tilfælde. Hos øvrige patienter foretages et simpelt rutineindgreb, som regel under lokalbedøvelse.

Læs mere om vores behandling af forhudsforsnævring

Sterilisation af mænd

Når man taler om urologi, er sterilisation også en behandling, til trods for, at der ikke ligger en lidelse, men et valg til grund. At lade sig sterilisere er en stor beslutning, da indgrebet i de fleste tilfælde ikke er reversibelt. Af denne grund tilbyder vi grundig rådgivning til dig, som overvejer sterilisation og hjælper dig til at træffe et valgt på det bedst mulige grundlag.

Selve indgrebet er relativt simpelt. Sterilisationen udføres under lokalbedøvelse og der går kun cirka en time fra du ankommer til du kan forlade klinikken igen.

Læs mere om vores sterilisation af mænd

Har du yderligere spørgsmål til vores behandlinger indenfor urologi, så kontakt os på tlf. +45 39 64 01 25, eller mail@ambulantkirurgi.dk.

Fjernelse af modermærker, fedtknuder og talgknuder

Vi tilbyder fjernelse af modermærker, fedtknuder, talgknuder m.v. i lokalbedøvelse. I visse tilfælde skal der dog først laves en finnålsbiopsi.

Ved meget store knuder er det mest hensigtsmæssigt at behandlingen foregår i fuld bedøvelse og man henvises derfor videre til et hospital. Skal større hudarealer fjernes, vil en behandling hos en plastikkirurg i nogle tilfælde være at anbefale.

Gennem en indledende konsultation vil vi kunne rådgive mere præcist om bl.a. fjernelse af modermærker og fedtknuder. Mindre godartede knuder i brystet kan også fjernes. Den indledende udredning er i dag ofte foretaget på en mammakirurgisk hospitalsafdeling, som efter færdig vurdering (mammografi, ultralyd og biopsi) henviser til operation hos en speciallæge.